3 tips för ett snyggt hus och huvud 2021

Med dessa tre praktiska tips för ett snyggt hus och huvud kommer du att börja 2021 på ett organiserat sätt.

1. Ge saker en permanent plats
Att ge saker en permanent plats är en av de gyllene reglerna för att städa upp. Så här ger du saker och ting en permanent plats:
– Håll liknande föremål tillsammans. Lägg till exempel alla laddare i en låda.
– Förvara saker där du (vanligtvis) använder dem.
– Förvara saker du använder ofta på en lättillgänglig plats.
– Ta bilder av saker och klistra in dem på lådorna eller placera där du håller dem.
– Märk fasta fläckar med etiketter, till exempel i kylen, besticklådan eller hyllan med verktyg.
– Lägg till en ny permanent plats i en av dina befintliga rutiner. Tar du alltid av dig skorna omedelbart när du kommer hem? Omedelbart efter detta, sätt dina nycklar på sin nya plats och håll uppe i några veckor så att det blir en rutin.

2. Rensa upp den digitala röran
Digital kaos kan göra oss ganska rastlösa. Dessutom bidrar digital skräp inte till integritet och säkerhet för data. Så här förhindrar du digitalt kaos:
– Ge ett snyggt skrivbord. Ge program som du ofta använder en central plats på skrivbordet och förvara filer “du fortfarande behöver arbeta med” i en mapp.
– Skapa en tydlig mappstruktur med undermappar för alla dina filer.
– Använd alltid tydliga titlar för mappar och filer, undvik skiljetecken eller mellanslag i titlarna och behåll en fast struktur. Starta till exempel namn med ett nummer. Så inte: IMG_458 eller Photos Sinterklaas 2019, utan: 2019_sinterklaas_fotos.
– Skapa mappar för din e-postinkorg. Skapa en att göra-mapp för e-postmeddelanden som du inte kan svara på på några minuter.
– Ta bort onödiga datafiler, till exempel genom att ange cleanmgr i Windows via Windows-tangenten + R. Se här för fler tips om hur du tar bort onödiga filer.
– Ta bort onödiga appar från din telefon eller surfplatta. Titta på den här självstudievideoen för att snabbt ta bort onödiga appar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *