Häckväxter

Det kan tyckas att du bara gör dig själv en tjänst med en häck i trädgården, men säkringsväxter är faktiskt mycket bra för naturen också. Till exempel ger en blommande häck inte bara en färgstark vy under blomningssäsongen; fjärilar och bin kommer också gärna mata på nektar i blommorna. När allt kommer omkring har bin det så svårt och fjärilar ger trädgården ännu mer färg. Många blommande buskar producerar bär som fåglar älskar att äta efter blomningen. Så du kan verkligen hjälpa djuren i ditt område med en häck.

Förresten behöver du inte nödvändigtvis blommande häckväxter för det. Taggiga häckväxter som bärbär, hagtorn, svartthorn eller pyracantha är populära platser för fågelbon. Rovdjur försöker inte lätt klämma sig genom en gren med robusta ryggar. Fåglar gillar också att bygga sina bon i växter med relativt tät förgrening, såsom en bokhäck. Dessa häckplantor är naturligtvis också mycket användbara för dig. De kan till exempel användas som en inbrottsskyddad häck eller sekretesshäck.

Din trädgård sticker ut med Häckväxter

Speciellt när ett grannskap just har byggts kan hela se mycket monotont ut. Varje trädgård har samma vägg eller staket och samma plattor. Med häckplantor i trädgården kan du få din trädgård att sticka ut. En trädgård vars gräns avgränsas av en häck med vackra löv eller slående blommor och frukter är mer benägna att sticka ut än ett mindre naturligt staket.

Det är också en viktig anledning till att vissa människor föredrar en lövskydd framför en vintergrön. Det faktum att växter tappar sina löv på hösten kan verka som en nackdel, men detta föregås ofta av sprudlande blomning eller en fantastisk höstfärg. Detta innebär att en lövskydd fortsätter att locka din uppmärksamhet. Dessa typer av häckväxter passar ofta in i en lite mer lantlig eller traditionell trädgårdsdesign, men sorter som liguster, bok och hagtorn kan också beskäras till en stramare och modernare form.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *